Camembert og Multegelé med Cointreau og Lakrissirup

7246_f.jpg
 
 
  1. Rist ei grovbrødskive i olivenolje eller rapsolje på pannen eller i stekeovnen, slik at den blir sprø og fin. Oljen fra Salatosten til Gangstad Gårdsysteri er nydelig til dette formålet. Legg denne på tallerkenen.
  2. Varm geleen forsiktig. Fyll valnøtter i geleen.
  3. "Kok" en skrellet pære i Lakrissirup til den blir mør.
  4. Rist pinjekjerner eller solsikkekjerner i en tørr stekepanne.
  5. Vend en liten camembert, gjerne fra Gangstad Gårdsysteri som har ekstra små oster, i sammenvispet egg og så i strøkavring.
  6. Stek i litt olje på svak varme til osten er blitt myk. Ikke stikk i osten, da flyter den ut!
  7. Legg et salatblad på brødskiven og legg osten på denne. Server med en gresk salat inneholdende rød løk, oliven, tomat, agurk og salatost eller fetaost ved siden av.
  8. Legg geleblandingen med valnøtter og den gjennomtrukne pæren med Lakrissirup på toppen av osten, og gjerne en ananasskive. Pynt med litt ren multegele og friske multer.
  9. Dryss pinje- eller solsikkekjernene på til slutt.