Camembert og Multegelé med Cointreau og Lakrissirup
- Rist ei grovbrødskive i olivenolje eller rapsolje på pannen eller i stekeovnen, slik at den blir sprø og fin. Oljen fra Salatosten til Gangstad Gårdsysteri er nydelig til dette formålet. Legg denne på tallerkenen.
- Varm geleen forsiktig. Fyll valnøtter i geleen.
- "Kok" en skrellet pære i Lakrissirup til den blir mør.
- Rist pinjekjerner eller solsikkekjerner i en tørr stekepanne.
- Vend en liten camembert, gjerne fra Gangstad Gårdsysteri som har ekstra små oster, i sammenvispet egg og så i strøkavring.
- Stek i litt olje på svak varme til osten er blitt myk. Ikke stikk i osten, da flyter den ut!
- Legg et salatblad på brødskiven og legg osten på denne. Server med en gresk salat inneholdende rød løk, oliven, tomat, agurk og salatost eller fetaost ved siden av.
- Legg geleblandingen med valnøtter og den gjennomtrukne pæren med Lakrissirup på toppen av osten, og gjerne en ananasskive. Pynt med litt ren multegele og friske multer.
- Dryss pinje- eller solsikkekjernene på til slutt.