Pannekaker og Multegelé med Cointreau

DSC_7297B.jpg
 
 

Luftige pannekaker:

3 egg

3-4 dl Farris

Matfløte, en god skvett

4 dl hvetemel

2 ss sukker

1 ts bakepulver

1/2 ts salt

Smør til steking

 

  1. Skill eggeplommene fra hviten. Pisk litt av hviten for hånd. Bland det våte i det tørre og få ut alle klumpene. Ha den piskede hviten i røren til slutt for ekstra luft.
  2. La røren få svelle i minst en halvtime.
  3. Stek tykke pannekaker gyldne på begge sider i smør.
  4. Server pannekakene lunkne eller kalde med forskjellige typer bær eller frukt, Fersk aprikos, bjørnebær, jordbær, blåbær, moreller med valnøtter smaker godt.
  5. Til drysses melis over bærene.
  6. Is og multegele m/Cointreau er en selvfølgelighet og haes på ved servering.